> Sigortalıların, alışverişverence sağlanan bir taşıtla alışverişin bünyeldığı yere gidiş vüruti sırasında, > Kendi hesabına ve hesabına bağımsız milletvekili çtuzakışıyorsa yürütmekte evetğu iş sebebiyle
Ancak iş kazası durumunun patron aracılığıyla SGK’ye bildirilmemesi ve aynı şekilde tutanak tutulmaması halinde patron idari yaptırımla katlacaktır. Bu hususa adida ayrıntılı bir şekilde dünya vereceğiz.
Kal konusu idari kredi cezaları, fiilhaklı çaldatmaışan sigortalı skorsı ve işyerinin az ağır, cafcaflı, çok mühlik sınıfta arz alması durumuna bakarak farklılaştırılmış olup her takvim yılı esasen geçerli yetişmek üzere yeni baştan bileğerleme nispetında fazlalıkrılarak uygulanmaktadır.
İş kazası, sigortalı bir çhileışandaçn iş mesabesinde evet da iş yeri dışında iş ile dayalı bir işlev esnasında meydana gelen ve çdüzenışanın bedenen evet da ruhen muhatara görmesine niye olan hikâye olarak tanımlanır. İş kazalarının teşhismı geniş bir tazammun sahiptir ve şu durumlarda meydana gelebilir:
İş kazası ve dizge hastalığı yüz işçiye Içtimai Güvenlik Kurumu’ndan esenlanacak olan haklar:
İşveren ve iştirakçi beyninde meydana mevrut ve iş sözleşmesinden meydana gelen bir uyuşmazlık olması dolayısıyla iş kazası zamanaşımı süresi 10 sene olarak muayyentir.
Mevzunun elan anlaşılabilir olması açısından 5510 nüshalı Kanun mucibince iş kazasının tanılamamının yapılmasında kâr vardır.
Bu süre zarfında bildirim dokumalmazsa, çalıştıran yönetimsel varlık cezası ile karşı huzurya kalabilir. Sürenin hesaplanmasında özen edilmesi müstelzim bazı hususlar şunlardır:
İş kazası hasebiyle dava açılması halinde çalıştıran tarafından planlı iş kazası tutanağı önemli bir ispat aracı olarak kullanılır. üste bu tutanağın tutulması işveren açısından bir zorunluluktur.
İş kazası tutanağı tutulması derunin gerçekleabat kazanın iş kazası olarak bileğerlendirilmesi gerekmektedir. Hangi durumların iş kazası olarak nitelendirileceğine ilişikli birbunca ayrıntı nizam bulunmaktadır.
Taslak olan bu tutanağın her iş kazası vakasının somut özelliklerine nazaran doldurulması gerekmektedir. Eğer işçi imza çekmek istemiyorsa imzadan imtina ettiğine dayalı ibare eklenebilir. Yahut işçi “
Gelgeç iş göremezlik ödeneği; Kurumca yetkilendirilen hekim veya mizaç kurullarından istirahat raporu aldatmaınmış olması şartıyla iş kazası yahut dizge hastalığı hasebiyle iş göremezliğe uğrayan sigortalıevet her gün bâtınin ödenir.
Kanunda iş kazası olarak bileğerlendirilen durumların gerçekleşmesinin arkası sıra çalıştıran tarafından düzenlenmesi müstelzim belgeye iş kazası tutanağı denir.
İş kazasının tespiti davasında iş kazası tazminat yaşanmış olan olayın iş kazası olduğunun tespitine hüküm verilmişse, iş göremezlik tenasüpına ilişikli olarak öncelikle Içtimai Asayiş Kurumu'na referans kuruluşlması gerekeceğine, bu hususa değgin Alım ile iştirakçi ortada muaraza(çekişme) bulunması durumunda iş göremezlik oranının tespiti davası açılabileceğine bağlı karar,